ИЗХОДЯЩИ ИНТЕРВЮТА

Кариерната промяна е непрекъснат процес, в който професионалистите се реализират на работното си място или сменят работодателя си, за да постигнат максимално професионалните си цели.

Когато Ви напускат служители без значение от позицията, която заемат, е добре като работодател да сте подготвени. За целта е необходимо да разполагате с подходящ инструмент за анализ и обратна връзка.

Изходящите интервюта са предназначени за доброволно напускащите работодателя си. Те се провеждат след съгласие между представител Човешки ресурси и напускащия служител. Каква обратна информация можете да получите от изходящо интервю?

• ако желаете да съберете информация за работните условия и възможностите за подобряването им;
• ако желаете да прецизирате работни процеси;
• ако желаете да подобрите управлението на екипите си;
• виждайки другата гледна точка, можете да получите още добри идеи за развитието на бизнеса си;
• в случай, че имате подозрение за нарушение правата на личността

За да не бъде оставено впечатление за некоректност от Ваша страна като работодател, е добре изходящото интервю да е анонимно. За целта го организирайте във вид на стандартизирано изследване от външен консултант. Наетият консултант ще Ви даде максимално релевантна обратна информация. По този начин ще покажете, че сте етичен работодател, а бившият Ви служител няма да се притеснява от евентуално съдебно производство срещу него. Така оставяте и вратата си отворена, в случай, че напускащият Ви е важен за Вас и желаете да го наемете повторно.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КАК ДА ПУБЛИКУВАМЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА В LINKEDIN

ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ