10 НЕЩА, КОИТО СА ВАЖНИ ПРИ ПЛАНИРАНЕ НА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА

1️⃣ Направете проучване за работната позиция като изисквания за стаж и професионална квалификация. Потърсете информация за работодателя - каква фирма е, какви са нивата на заплащане, коректен работодател ли е.

2️⃣ Подгответе си списък с въпроси, които искате да зададете на интервюиращият ви специалист.

3️⃣ Облечете се делово, спретнато и чисто за интервюто.

4️⃣ Пристигнете на интервюто няколко минути по-рано. По-добре да изчакате, отколкото да закъснеете! Ако нещо Ви възпрепятства и не успеете да отидете на срещата за интервю - обадете се и се извинете, защото и от другата страна стоят хора.

5️⃣ Вземете със себе си по време на интервюто няколко копия от професионалната си автобиография/CV, тефтер и химикал.

6️⃣ Поддържайте контакт с очи с всички присъстващи на интервюто, покажете им, че сте заинтригуван/а от работната възможност.

7️⃣ Никога не обсъждайте темата за пари/заплата на първо интервю!

8️⃣ Не пийте повече от 1 алкохолно питие на официален обяд или официално събитие, където присъства Ваш бъдещ работодател. Също така - не консумирайте алкохол преди самото интервю!

9️⃣ Отнасяйте се еднакво уважително към всички, с които се срещате на интервюто за работа, на бъдещото работно място и на места, където присъстват бъдещ Ваш работодател и бъдещи колеги!

1️⃣0️⃣ Изпращайте писмо или имейл с благодарност за дадената възможност за среща с мениджърите на фирмата след всяко интервю! Търсете обратна връзка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КАК ДА ПУБЛИКУВАМЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА В LINKEDIN

ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

ИЗХОДЯЩИ ИНТЕРВЮТА